studio a plus l

New Zealand + Architecture + Brasil

Month: October, 2012

Green Wall Block – Bloco para Vertical Jardim

Studio A+L are currently collaborating on a design for a modular ‘Green Wall‘ concrete block with Blocasa, Brasil.

3 Commercial Spaces – Três Pontos Comerciais

The site comprises of an eclectic mix of existing buildings that lack any obvious entrance to the three businesses within and to their activities.

The large warehouse space and adjacent canopy have good structural frames and will both be kept, upgraded and with alterations to close in the canopy.

The ancillary buildings to the north and south will be removed and make way for a new two storey metal clad addition. This will give additional floor space to two ground floor tenants and provide 112m2 of upper level office space.

The new addition acknowledges its semi-industrial streetscape setting in both form and material, whilst optimising the visibility and access to the multiple tenancies within.

Status: Under Construction